Bhairava Tantra

Het “Book of secrets” is het mystieke commentaar van een tijdgenoot van ons op de 5000 jaar oude “Vigyana Bhairava Tantra” van Shiva, een titel die letterijk betekent: “Technieken om het bewustzijn te overstijgen”.

 

Voor menigeen zal het feit dat “tantra” letterlijk “techniek” of “methode” betekent een verrassing zijn. In onze dagen wordt tantra bijna helemaal geassocieerd met seks. Maar van de 112 meditatietechnieken die in de “Bhairava Tantra” worden besproken, heeft minder dan een half dozijn direct daarmee te maken.

 

Het doel van tantra is niet om je aan een beter seksleven te helpen. Het is eerder om de talloze situaties en confrontaties die het gewone leven van elke dag met zich meebrengt te leren gebruiken als ingang tot de ervaring van meditatie.

 

De Vigyan Bhairav Tantra nodigt ons uit te experimenteren met de sleutels van onze zintuigen en het effect daarvan op ons dagelijks leven te ervaren. Het enige dat je hoeft te doen, is de sleutels uitproberen totdat je er een vindt die past. Open daarmee de deur en ontdek wat er binnen te vinden is.

 

Als een orakel maken we intuïtief gebruik van de 112 soetra’s.