Stephanie

Zeventien jaar oud was ik, en nieuwsgierig en avontuurlijk zoals je op die leeftijd kunt zijn. Op zoek naar avontuur en diepgang werd het tijd door de grenzen van mijn bestaan heen te breken, mijn vleugels uit te spreiden, de wereld te verkennen, het volle leven te ontdekken. Eén ding was duidelijk. Ik wilde reizen. Maar waarheen? De keuze was onbeperkt, het veld van mogelijkheden en verlokkingen oneindig. Was het toeval of intuïtie? Hoe dan ook, ik volgde mijn hart en koos voor Azië, en meer speciaal voor India, het land waar zoveel oude wijsheid en diep inzicht ligt opgetast.

 

Daar heb ik, samen met medereizigers van heel verschillende achtergronden jarenlang rondgezworven en talrijke ashrams bezocht: leef- en leerscholen waar wijze leraren, guruji’s, mij hebben onderwezen in, en laten ervaren, wat True Self in wezen is: overgave aan het leven zelf in al zijn kleuren en vormen, het vermogen te omarmen en in zich te sluiten wat het bestaan ons brengt aan vreugde en verdriet, genot en pijn, comfort en weerstand. En dat alles vanuit een diep besef dat dit alles verbonden is; het inzicht dat het één niet kan bestaan zonder het ander. Het leven is een eenheid, gescheidenheid is slechts een illusie.

Dankbaar voor wat ik heb geleerd en doorleefd, kan ik vanuit liefde en passie niets anders dan hetgeen mij zoveel heeft geschonken uit te dragen. Ondersteund door de schatkamer van mijn ervaringen diegenen te begeleiden die zoeken naar verbinding en heelheid.

 

Deze ervaringen zijn mijn stille begeleiders geworden; ze schenken mij de kracht en het vertrouwen die mij in staat stellen uit te reiken naar de ander, de cirkel van geven en ontvangen binnen te treden in liefde en volle presentie, de weg van het hart te bewandelen, te ervaren dat alles perfect is zoals het is.

 

Leraren en gevolgde opleidingen

En aantal van de gurujis/leraren die mij geïnspireerd hebben:

 • Osho, waarbij ik jarenlang satsangs heb bijgewoond in de ashram te Poona, India en verschillende meditatievormen en -technieken geleerd en beoefend. Opgeleid tot meditatie begeleider en docent van verschillende meditatievormen.
 • Tijdens mijn langdurig verblijf bij Poonjaji in Lucknow ingewijd in het non-dualisme van de advaita vedanta-leer.
 • Meerdere langdurige vipassana retraites gevolgd in India. Zo ook in Nederland bij Jotika Hermsen.
 • Geruime tijd verbleven in de Oneness University van Sri Bhagavan in Andhra Pradesh, India, waar ik talrijke satsangs heb bijgewoond en ben ingewijd in verschillende meditaties en rituelen vanuit de traditionele hindoestaanse leer.
 • Meerdere studies gevolgd in het boeddhisme volgens de Bön-traditie/Tibetaans sjamanisme en verschillende transmissions ontvangen bij Tenzin Wangyal Rinpoche.
 • 2 Jarige tantric teacher opleiding gevolgd bij Margo Anand – Skydancing Institute, USA.
 • 3 Jarige tantra opleiding bij Tantrische Vision, in Duitsland.
 • Ingewijd in de tantrische kriyayoga volgens de leer van Paramahansa Yogananda.
 • Afgeronde 3-jarige studie SE traumatherapie naar Peter Levine, in Keulen, Duitsland.
 • Gecertificeerde studies gevolgd tot ayurvedische massagetherapeut en ayurvedisch voedingsdeskundige bij Vasant Lad in de Ayurvedic Institute, Verenigde Staten.
 • 2-jarige studie tot gecertificeerd ontspanningstherapeut in verschillende disciplines in Keulen, Duitsland.
 • Grondlegger van de 2-jarige opleiding tot gecertificeerd meditatieleraar/begeleider aan het Nederlof-Instituut te Amsterdam.