Stilteretraite – Wij nodigen jullie uit om samen in stilte te Zijn…

3 dagen zitten in stilte (13 oktober t/m 15 oktober 2017)

“Be a light unto yourself, then you become a light into this world”

Wij zijn toegewijd aan de oudste vorm van meditatie; zitten in stilte. Deze eenvoudige vorm heeft een eeuwenoude traditie. We staan onszelf toe om te gaan zitten, niets te doen en gewoon waar te nemen. We laten onszelf en de wereld voor wat ze zijn, zonder in te grijpen of te handelen. Dat klinkt erg eenvoudig, maar toch bemerken we vaak dat we in de stilte worden geconfronteerd met de oncontroleerbaarheid van het leven, de grilligheid en veranderlijkheid van het hetgeen zich ontvouwt. De geest roept vragen op en we kunnen zien hoezeer we verstrikt zijn in onze vaste patronen en gewoontes, en de daarmee gepaard gaande spanningen.

 

We laten ons dragen en steunen door de verbindende en voedende kwaliteit van de stilte en we zullen ontdekken dat de retraite een krachtig proces is dat ons in staat stelt om afstand te nemen van onze gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen. Ons bewustzijn groeit – we vinden een weg naar de ware vrijheid en krijgen de mogelijkheid ons weer te centreren en te ontspannen in ons oorspronkelijke wezen.

 

Desgewenst bestaat de mogelijkheid tot tussentijdse interviews ter ondersteuning van dit proces. Het is een fundamentele ervaring voor iedereen die al op het pad van meditatie is en meditaties wil gaan leiden.

 

Tijdens deze dagen volgen we een heel eenvoudige structuur. Tussen de “sittings” door wordt het lichaam de gelegenheid geboden zich te ontladen en te reguleren door middel van zachte, langzame bewegingen, die voortkomen uit een innerlijke stroom.

 

Tijdens deze retraite onderhouden we het nobele zwijgen. We ondersteunen elkaar bij de beoefening en bouwen zo samen aan het huis van stilte en verdieping.

 

Deze dagen vinden plaats in Wajid Meditatie Centrum, Prins Hendrikplein 1, Den Haag.

 

Begintijd: Deze retraite vangt aan op vrijdag 13 oktober 2017 vanaf 10.00 uur ’s ochtends en eindigt op zondag 15 oktober 2017 aan het einde van de middag om 18:00 uur.

 

Kosten deelname: € 295.-

 

Deelname kosten zijn inclusief overnachtingen (op basis van 2-persoonskamer of dormitory) en overheerlijke merendeels biologische vegetarische/veganistische maaltijden (ontbijt, lunch en diner).

 

Je kunt voor verdere informatie contact opnemen met meditatie.is.zijn@gmail.com of telefonisch met Stephanie / Anita (020-6970106).